Τουρνουά σκάκι για παιδιά με διεθνή αξιολόγηση στα Βριλήσσια το Σάββατο.

6ο Τουρνουά Σκάκι για παιδιά έως 18 ετών με διεθνή αξιολόγηση στα Βριλήσσια το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 στις 10:00 π.μ..
1. Γενικά
Στα πλαίσια ανάπτυξης και διάδοσης του σκάκι στην περιοχή μας ο Ε.Ε.Φ.Α.Σ. Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» σε συνεργασία με τον Δήμο Βριλησσίων προκηρύσσει Ανοιχτό τουρνουά σκάκι για παιδιά έως 18 ετών (ημερομηνία γέννησης μετά την 1/1/1999).
Το ανοιχτό τουρνουά θα διεξαχθεί στο κτίριο του πάρκου «Μίκης Θεοδωράκης» (πρώην ΤΥΠΕΤ) του Δήμου Βριλησσίων, επί της οδού Μπακογιάννη 38-42, το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 και θα περιλαμβάνει δύο(2) αγωνιστικές δραστηριότητες:
-τουρνουά σκάκι για παιδιά έως 18 χρόνων (ημερομηνία γέννησης μετά την 1/1/1999) που θα διεξαχθεί 10:00-13:00 με όριο συμμετοχών 48 παιδιά.
-αγώνα επίδειξης σιμουλτανέ που θα διεξαχθεί 13:30-15:00 όπου ο προπονητής του ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» FM Έκτορας Αζής – Αζίζης θα αντιμετωπίσει ταυτόχρονα 12 αντιπάλους ανεξαρτήτως ηλικίας.

2. Χώρος αγώνων

Το ανοιχτό τουρνουά θα διεξαχθεί στο κτίριο του πάρκου «Μίκης Θεοδωράκης» (πρώην ΤΥΠΕΤ) του Δήμου Βριλησσίων, επί της οδού Μπακογιάννη 38-42. Πρόσβαση μέσω Αττικής Οδού από την έξοδο «Λεωφόρος Πεντέλης» από το ρεύμα με κατεύθυνση προς Πεντέλη.

3. Αγωνιστικό σύστημα – Κανονισμοί

○ Το τουρνουά σκάκι για παιδιά έως 18 χρόνων θα διεξαχθεί με ελβετικό σύστημα 6 γύρων.
○ Στο τουρνουά σκάκι για παιδιά δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο παιδιά έως 18 ετών (ημερομηνία γέννησης μετά την 1/1/1999).
○ Το τουρνουά σκάκι για παιδιά έως 18 χρόνων θα διεξαχθεί με χρόνο σκέψης 10 λεπτά για κάθε παίκτη για όλη την παρτίδα, με προσθήκη 5 δευτερολέπτων ανά κίνηση από την πρώτη κίνηση και διέπονται από τους κανονισμούς της ΕΣΟ(Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας) και της FIDE(Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας) για αξιολογούμενες παρτίδες
○ Η αρχική κατάταξη των συμμετεχόντων θα καθοριστεί με βάση το διεθνές Rapid elo, κατόπιν με βάση το βαθμό εθνικής αξιολόγησης και τέλος αλφαβητικά
○ Στον αγώνα σιμουλτανέ δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας και τόπου διαμονής.
○ Στο τουρνουά σκάκι για παιδιά δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο παιδιά που διαμένουν στον Δήμο Βριλησσίων και στους όμορους δήμους Αμαρουσίου, Πεντέλης (Μελίσσια – Πεντέλη – Νέα Πεντέλη), Παλλήνης (Παλλήνη-Γέρακας-Ανθούσα),Κηφισιάς,Νέας Ερυθραίας,Αγίας Παρασκευής και Χαλανδρίου.
○ Εφόσον ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν είναι αρκετός για την διεξαγωγή του τουρνουά οι διοργανωτές μπορούν να αλλάξουν το αγωνιστικό σύστημα σε συμφωνία με τους συμμετέχοντες.
○ Για οποιοδήποτε θέμα δεν καλύπτεται από τους κανονισμούς και την παρούσα προκήρυξη αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο διευθυντής αγώνων.

4. Κριτήρια ισοβαθμίας

○ Το αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (εφόσον έχουν  παίξει όλοι μεταξύ τους),
○ Bucholz,
○ Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας και τα κριτήρια άρσης της,
○ Αριθμός παρτίδων με μαύρα,
○ Κλήρωση

5. Παράβολα – Έπαθλα

Η συμμετοχή των παιδιών θα είναι χωρίς οικονομικό κόστος για όλους τους συμμετέχοντες τόσο για τα παιδιά που θα πάρουν μέρος στο παιδικό τουρνουά σκάκι όσο και για τα παιδιά ή τους ενηλίκους που θα παίξουν στο σιμουλτανέ. Αντί εγγραφής, όσοι δηλώσουν συμμετοχή, κατά την είσοδό τους στο χώρο του τουρνουά μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας, τα οποία θα δοθούν στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βριλησσίων» για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Θα απονεμηθούν μετάλλια στους τρεις πρώτους και στο πρώτο κορίτσι της γενικής κατάταξης, στους τρεις πρώτους και στο πρώτο κορίτσι κάτω των 8 ετών(ημερομηνία γέννησης μετά την 1/1/2009), στους τρεις πρώτους και στο πρώτο κορίτσι κάτω των 6 ετών(ημερομηνία γέννησης μετά την 1/1/2011). Ο πολυνίκης αθλητής λαμβάνει το μετάλλιο της μεγαλύτερης κατηγορίας. Σε όλα τα παιδιά που θα τερματίσουν θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα. Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να αθλοθετήσουν επιπλέον έπαθλα τα οποία θα ανακοινωθούν με ξεχωριστή ανακοίνωση.

6. Δηλώσεις συμμετοχής

Δηλώσεις συμμετοχής μέσω e-mail στο syllogos.anovrilissia@gmail.com αποστέλλοντας συμπληρωμένη  τη Φόρμα Δήλωσης Συμμετοχής που θα βρείτε στο blog του Συλλόγου http://anovrilissia.blogspot.gr   αναφέροντας το ονοματεπώνυμο του παιδιού, σύλλογο (αν υπάρχει), ΕΛΟ(διεθνές rapid – εθνικό εάν υπάρχει) ημερομηνία γέννησης και τηλέφωνο επικοινωνίας, μέχρι και την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 22:00, αλλά και στον χώρο των αγώνων το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 09:30-10:00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά τις δηλώσεις. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 6992.29.99.43 (κ. Αλέξανδρος Γιαννακούλιας) και στο διαδίκτυο, http://anovrilissia.blogspot.gr. Ανώτατο όριο συμμετοχών 48 παιδιά.

7. Διευθυντής Αγώνων – Διαιτητές

Διευθυντής αγώνων ορίζεται ο κος Ιωάννης Τζαμουράνης, υπεύθυνος κληρώσεων και επικεφαλής διαιτητής ο κος Παναγιώτης Γασπαράτος, διαιτητές ο Αλέξανδρος Γιαννακούλιας, ο Χρήστος Ζώης και ο Βασίλειος Καφίρης. Αίτημα ένστασης σε απόφαση διαιτητή μπορεί να υποβληθεί στην γραμματεία της διοργάνωσης πριν την ολοκλήρωση της τελευταίας παρτίδας του τρέχοντος γύρου.

8. Κανονισμοί Αγώνων

Οι αγώνες γίνονται σύμφωνα με την Αθλητική Νομοθεσία, τους κανόνες της F.I.D.E., τους σχετικούς κανονισμούς της Ε.Σ.Ο. και την προκήρυξη των αγώνων μαζί με τα παραρτήματά της. Υπεύθυνος για την ερμηνεία της προκήρυξης και την παροχή διευκρινίσεων για τεχνικά θέματα είναι ο επικεφαλής διαιτητής οι σχετικές αποφάσεις του οποίου είναι άμεσα εκτελεστές και θεωρούνται παραρτήματα της προκήρυξης. Υπεύθυνος για οργανωτικά και διοικητικά θέματα είναι ο διευθυντής αγώνων.

9. Κάλυψη των αγώνων
Οι αγώνες (αποτελέσματα, κληρώσεις, φωτογραφίες, λοιπά στοιχεία) θα καλυφθούν τόσο μέσω της ιστοσελίδας του διοργανωτή όσο και στο http://chess-results.com.

Εξωραϊστικός – Επιμορφωτικός – Φιλανθρωπικός
& Αθλητικός Σύλλογος Άνω Βριλησσίων
«Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος»
ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 14 & ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ – 15235 ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
http://anovrilissia.blogspot.com    

Πρόεδρος
Γιάννης Τζαμουράνης
6979674402

Γραμματέας
Αλέξανδρος Γιαννακούλιας
6992299943

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο