Οι εκτιμήσεις μας για την Νέα Πνοή.

Παρακολουθούμε πάντα στο μέτρο του δυνατού τις εκάστοτε εξελίξεις στο χώρο του συνδυασμού της "Νέας Πνοής" που εκπροσωπεί την δημοτική αξιωματική αντιπολίτευση.
Όσα θα αναφερθούν στη συνέχεια συνιστούν δικές μας εκτιμήσεις και όχι αποτέλεσμα ρεπορτάζ, ωστόσο έχουν μία αξία για όσους διατηρούν μία διαχρονική ματιά στο χώρο αυτό.
Και περαιτέρω έχουν πρόσθετη σημασία καθώς η δημοτική αυτή παράταξη διοίκησε την πόλη επί μακρό χρονικό διάστημα και αποτελεί, εν δυνάμει, υποψήφιο συνδυασμό εκ νέου τοπικής διακυβέρνησης.

Ο τέως Δήμαρχος Κώστας Ιωαννίδης μετά από δύο συνεχόμενες Δημαρχιακές θητείες και την μετάβαση στις τελευταίες εκλογές στη θέση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, συνεχίζει να ασκεί πλήρως τον θεσμικό του ρόλο. Τόσο εντός, όσο κι εκτός του Δημοτικού μας Συμβουλίου.
Μία αντικειμενική αποτίμηση της δράσης του καθώς και των μελών της δημοτικής του ομάδας, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι για το μέχρι σήμερα χρονικό διάστημα δεν υπήρξε έστω και μία δημόσια τουλάχιστον αμφισβήτησή του. Και τούτο και εύλογο και ορθό είναι καθώς επιτελεί τα καθήκοντά του με την ιδιότητα για την οποία εξελέγη και διατηρεί τον αναγκαίο αυτό ρόλο εκ μέρους της παράταξής του.
Είναι όμως αυτή ολοκληρωμένη και ικανή συνθήκη να συμπεράνει κανείς ότι είναι απολύτως βέβαιη η εκ νέου υποψηφιότητά του στην επόμενη εκλογή;
Εκείνα που πρέπει να επισημανθούν επ' αυτού είναι τα ακόλουθα:
Πρώτον, είναι ακόμα πολύ νωρίς, καθώς πολύ νερό θα τρέξει μέχρι το 2019 στο αυλάκι.   
Δεύτερον, πιστεύουμε ότι ο τ. Δήμαρχος θα το ήθελε και μάλιστα θα το θεωρούσε δίκαιο και αρμόζον, και προς τον σκοπό εκτιμούμε ότι συγκλίνουν όλες του οι δραστηριότητες. Όχι μόνη η θεσμική του δράση αλλά και οι εν γένει πρωτοβουλίες με τις εκδηλώσεις που διοργανώνει, οι συχνές παρουσίες του στη δημόσια ζωή, η σχεδόν καθημερινή του ενασχόληση με τα κοινά, και η εν γένει τοπική του παρέμβαση.
Καθόλου δεν ατόνησε, ή δεν περιόρισε τις τοποθετήσεις του, ούτε έδειξε να έχει κάποια κόπωση έως σήμερα. Όλα αυτά μας οδηγούν να συμπεράνουμε ότι εφόσον ο ίδιος το θελήσει θα αποτελέσει μία πολύ ισχυρή υποψηφιότητα στα ενδότερα της Νέας Πνοής που θα αναμετρηθεί με τις υπόλοιπες, εφόσον υπάρξουν εσωτερικά στο χώρο, και πριν την οριστική κατάληξη στην υποψηφιότητα που θα την εκπροσωπήσει στις δημοτικές εκλογές.
Ο κ. Τάσος Δημητρίου επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος της παράταξης και πρόεδρος του αθλητικού και πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Βριλησσίων, με κάθε σεβασμό προς τον κ. Ιωαννίδη και χωρίς καμία διάθεση εσωτερικής αντιπαράθεσης έχει ήδη εκδηλώσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την επόμενη ημέρα, εάν κριθεί αυτό ως χρήσιμο, με μία απαράβατη προϋπόθεση: ότι όλες οι δυνάμεις του χώρου με ενότητα θα στηρίξουν την υποψηφιότητά του.
Τέλος, θα αναλάβουμε το προσωπικό ρίσκο της εκτίμησής μας, πως εάν η ίδια το αποδεχτεί, η κ. Κατερίνα Χρυσοπούλου, επί σειρά ετών δημοτική σύμβουλος και αντιδήμαρχος διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου, μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη για την μετάβαση στην νέα εποχή και να διεκδικήσει με μεγάλες αξιώσεις μία νέα δημαρχιακή θητεία. Σε μια τέτοια περίπτωση θα πρόκειται για μία εσωτερική υποψηφιότητα πολιτικά ελκυστική. Η κ. Χρυσοπούλου έχει αποκτήσει από τους έως σήμερα θεσμικούς της ρόλους ιδιαίτερες γνώσεις για την λειτουργία του Δήμου. Εξάλλου αποτελεί σημαντικό στέλεχος του κεντροδεξιού χώρου και του συνδυασμού. Περαιτέρω, θα είναι η πρώτη φορά που εάν εκλεγεί τα Βριλήσσια θα αποκτήσουν μία γυναίκα για Δήμαρχο. Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί με έμφαση ότι είναι εξαιρετικά προσεκτική και διακριτική και όχι μόνο δεν έχει πει το παραμικρό αλλά λειτουργεί απολύτως θεσμικά και παραταξιακά και κανείς δεν μπορεί να της καταλογίσει τίποτα απολύτως. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι στον κρίσιμο χρόνο θα μείνει αμέτοχη, παρά μόνο αν η ίδια δεν το θελήσει.         

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο