Ποιός δεν θέλει το ΟΤ 61 (πρώην τένις κλαμπ);

Για το Ο.Τ. 61 έχουν καεί αυτοκίνητα, έχουν δημιουργηθεί νέες  και έχουν χαλάσει παλιές φιλίες, έχουν ειπωθεί πολλά, και κυρίως έχει χυθεί πολύ μελάνι για αποδώσεις ευθυνών εκατέρωθεν.
Η Ανοιχτή Πόλη μέχρι και το  Δημοτικό Συμβούλιο της 20ης Ιουλίου επέλεξε να μην αρθρογραφήσει. Μετά όμως τη χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μπορούμε να μιλήσουμε ανοικτά για το  Ο.Τ. 61 ή καλύτερα για το tennis club όπως το γνωρίζουν οι παλαιότεροι Βριλησσιώτες.
Τι ήταν για τα Βριλήσσια το tennis club; Μια όαση χαράς και χαλάρωσης για όλη την οικογένεια. Μια γωνιά που ο κάθε Βριλησσιώτης έβρισκε το δικό του προσωπικό  χώρο. Εκεί έγιναν γιορτές, γενέθλια γάμοι αλλά και πολιτικές εκδηλώσεις και άθληση και χαλάρωση.
Τι είναι σήμερα ο χώρος; Σκουπιδότοπος!
Το να αναλωθούμε στις διενέξεις μεταξύ των Διοικήσεων  είναι εύκολο, έχει ενδιαφέρον και αποδίδει μακροπρόθεσμα με αύξηση ψήφων. Το να σταθούμε και να ερμηνεύσουμε λάθη που θεμιτά ή αθέμιτα  έγιναν από τις προηγούμενες Διοικήσεις έχει κάποιο νόημα με την έννοια της παιδείας και της άποψης : »  μαθαίνω από τα λάθη μου»
Δεν είμαστε όμως σε αυτό το σημείο σήμερα.
Σήμερα αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο τα Βριλήσσια των 2500 κατοίκων, που γνωριζόμασταν  όλοι με τα μικρά μας ονόματα, να έχουν γίνει τα Βριλήσσια των 35000 κατοίκων χωρίς ουσιαστικό πολεοδομικό σχεδιασμό που να μπορεί να ανταποκριθεί και να καλύψει τις ανάγκες όλων αυτών των κατοίκων.

Δυστυχώς οι δεσμεύσεις οικοπέδων που είχαν γίνει κάποτε δεν ανταποκρίνονται πλέον στις ανάγκες που έχει η πόλη. Κανείς δεν είχε συλλάβει την έκταση του φαινομένου της αντιπαροχής και την αντικατάσταση των αγροτικών εκτάσεων με πολυκατοικίες.

Έτσι φτάσαμε στην σημερινή κατάσταση όπου μεγάλα οικόπεδα για να αξιοποιηθούν ως κοινόχρηστοι χώροι, δεν υπάρχουν πλέον.

Γήπεδα, Σχολειά και Παιδικές χαρές, δεν αντιστοιχούν στον πληθυσμό των Βριλησσίων.

Είναι αντικειμενική η ανάγκη για δημιουργία ενός Γηπέδου που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις των δημοτών. Είναι υπαρκτή η ανάγκη για ένα Κολυμβητήριο στο Δήμο μας.

Στο Δήμο μας δεν υπάρχουν πια, οχτώ στρέμματα ενωμένα. Όπως δεν υπάρχει και ο Αρης, όπως δεν υπάρχουν και πολλά άλλα.

Το ερώτημα που κλήθηκαν να απαντήσουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ήταν:

Θέλουμε να αγοράσουμε το ΟΤ61;

Από τις τοποθετήσεις έγινε σαφές ότι  το tennis club θα το θέλαμε ΟΛΟΙ .…

Γιατί όμως δεν τολμάμε τα θέλω μας να τα κάνουμε πράξη;

Στην τοποθέτηση μας εξηγήσαμε ότι θέλουμε να μάθουν οι Δημότες γιατί χάθηκε τότε (κάπου μεταξύ του 2008 και του 2009) η υπόθεση της απόκτησης του χώρου. Όχι με την έννοια της απόδοσης ευθυνών, αλλά με την έννοια του: Μαθαίνω από τα λάθη μου.  Μακάρι να γύριζε ο χρόνος και να υπήρχαν και άλλες λύσεις. Δεν γίνεται όμως. Από την άλλη μεριά δεν θέλουμε κανένας Δήμαρχος και κανένας Δημοτικός Σύμβουλος να παίζει την κλασσική Μονόπολη αγοράζοντας ακίνητα, στις πλάτες των Δημοτών. Ούτε να επιβαρυνθούν οι πολίτες με πρόσθετα τέλη και φόρους για να κόβουν κάποιοι επίσημοι (από όπου και αν προέρχονται) κορδέλες εγκαινίων.

Η απόκτηση του tennis club δεν πρέπει να γίνει υπόθεση του εκάστοτε Δημάρχου.

Η απόκτηση του tennis club πρέπει να είναι υπόθεση όλων των παρατάξεων  και όλων των Δημοτών.

Για το λόγο αυτό προτείναμε τη δημιουργία Επιτροπής Διεκδίκησης και Αγοράς του ΟΤ61 από όλες τις παρατάξεις, ώστε όλοι μαζί να είμαστε γνώστες και κοινωνοί στους πολίτες, όλων των θεμάτων που θα προκύψουν στην πορεία.

Η πρόταση μας έγινε αποδεκτή από την Δημοτική Αρχή.

Παραμένει η υλοποίηση της από όλους.

Και στο σημείο αυτό είναι και η συλλογική και η ατομική ευθύνη του καθενός μας, χωρίς προκαταλήψεις και αγκυλώσεις.

Υπάρχουν και σε εμάς ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν ή δεν θα μπορούσαν να απαντηθούν  και δεύτερες σκέψεις που δεν διατυπώθηκαν για χάρη της ομοψυχίας σε ένα τόσο σοβαρό θέμα για τα Βριλήσσια.

Όμως δεν έχει κανένας το δικαίωμα να βάζει εμπόδια στην απόκτηση οκτώ στρεμμάτων, ενιαίου χώρου στα Σημερινά Βριλήσσια.

Καλούμε  όλες τις παρατάξεις και  Βριλησσιώτες που είναι Ενεργοί Πολίτες,  να συμμετέχουν στην προσπάθεια απόκτησης του ΟΤ61.

Καλούμε τον Δήμαρχο να υλοποιήσει άμεσα την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.

Τα θέλω που εκφράστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο από όλους,  να γίνουν Πράξη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο