Μια ιστορία για να την μάθουν οι νεότεροι και να την θυμηθούν οι παλαιότεροι...

Επειδή επιμένουμε να είμαστε "παρατηρητές" της ιστορίας των Βριλησσίων, θα αναφερθούμε στην περίφημη ιστορία με τα "σαμαράκια" προηγούμενου δημάρχου της πόλης μας.

Καμία σημασία δεν έχει να αναγραφεί το όνομά του, διότι αφ'ενός δεν είναι ενεργός στα δημοτικά μας πράγματα, αφ'ετέρου το σχόλιό μας δεν έχει ουδεμία προσωπική στόχευση αλλά μόνο πολιτική. Εκείνη την εποχή λοιπόν ορισμένες ομάδες δημοτών πίεζαν τον τότε δήμαρχο να βάλει στους δρόμους που έμεναν τα γνωστά "σαμαράκια" ως μέθοδο μείωσης των μεγάλων ταχυτήτων των οχημάτων.
Παρά τις επανειλημμένες αντιδράσεις των ειδικών επιστημόνων και της αντιπολίτευσης εκείνος, "αποφασιστικός" και "μαχητικός" χωρίς αντιρρήσεις από τις υπηρεσίες του (έχεις να πεις τίποτα Ξένε μου;) προχώρησε στην κατασκευή πολλών τέτοιων "σαμαριών".
Έτσι είδαμε τέτοιες "δημιουργίες - ...ποιήματα της σύγχρονης επιστήμης" και στην Ολύμπου και στην Κισσάβου και στην Αλφειού και στη Θερμοπυλών και στη Σαλαμίνος και σε πολλούς ακόμα δρόμους.
Βέβαια για να γίνουν ο Δήμος πλήρωσε ουκ ολίγα χρήματα...
Και τι να έχουν γίνει στ'αλήθεια, εδώ και πολύ καιρό, τα περίφημα αυτά 'σαμαράκια" του "δυναμικού" εκείνου δημάρχου;
Εφθάρησαν και καταστράφηκαν και ουδείς ενδιαφέρθηκε πια για την τύχη τους αναγνωρίζοντας οι πάντες το "άχρηστον" του όλου εγχειρήματος.
Πλήν όμως πολλά χρήματα είχαν δαπανηθεί και τα ψηφαλάκια είχαν πάει εκεί που έπρεπε να πάνε... 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο