Η πολιτική επικαιρότητα της ημέρας.

Διαβάστε τις σημαντικότερες τελευταίες ανακοινώσεις των κομμάτων.
 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις πυρκαγιές 
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές είμαστε μαζί με τους κατοίκους των περιοχών που πλήττονται ή επλήγησαν, που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τις φλόγες.
Δίπλα σ` όλους όσους παλεύουν, με ότι μέσο διαθέτουν, ενάντια στα πύρινα μέτωπα. Τους άνδρες και γυναίκες της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, τους χιλιάδες εθελοντές, τους πολίτες που, κάτω από αντίξοες συνθήκες, παλεύουν να διασώσουν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες, το φυσικό περιβάλλον.
Τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου: Συγχαρητήρια σε όλα τα στελέχη της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, της Πολιτικής Προστασίας, των Εθελοντικών Ομάδων καθώς και των κλιμακίων της Πολεμικής Αεροπορίας
Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τα σώματα ασφαλείας για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν τις τελευταίες μέρες, προκειμένου να υπερασπιστούν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και ασφαλώς το περιβάλλον μας. Πιο συγκεκριμένα, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια όλα τα στελέχη της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, της Πολιτικής Προστασίας, των Εθελοντικών Ομάδων καθώς και των κλιμακίων της Πολεμικής Αεροπορίας, των οποίων η συμβολή είναι διαχρονικά καθοριστική.
Το φωτεινό παράδειγμα των σωμάτων ασφαλείας της πατρίδας μας δείχνει πως όταν είμαστε όλοι ενωμένοι και αλληλέγγυοι απέναντι σε κοινούς κινδύνους, τότε πραγματικά μπορούμε να καταφέρουμε θαύματα! Τους ευχαριστούμε θερμά για τις υπέρ-πολύτιμες υπηρεσίες τους και τους ευχόμαστε να είναι πάντοτε έτσι αποτελεσματικοί στις επιχειρησιακές επεμβάσεις τους και, κυρίως, χωρίς απώλειες.


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, παρακολούθησε σήμερα, Τρίτη 15 Αυγούστου, τη Θεία Λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου, στη Μονή Αγίας Τριάδας, στο Ακρωτήρι Χανίων.
Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Οι Έλληνες αντλούμε δύναμη από την πίστη μας στην Παναγία.
Αυτή η πίστη μας έχει κρατήσει όρθιους σε δύσκολες στιγμές και αποτελεί διαχρονικό στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας.
Είναι, όμως, και μια δύσκολη μέρα για την πατρίδα μας.
Ανήμερα της Παναγίας η σκέψη μας είναι σε όλους αυτούς που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές όλες αυτές τις μέρες.
Στους ανθρώπους που βλέπουν με απόγνωση τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.
Στους πυροσβέστες που δίνουν με γενναιότητα και προσωπική αυτοθυσία τη μάχη, από γη και αέρα, για να αντιμετωπίσουν τα πύρινα μέτωπα.
Στους εθελοντές που επιλέγουν την προστασία του δάσους από την απόδραση στις παραλίες.
Δεν είναι σήμερα η κατάλληλη στιγμή να αποδοθούν ευθύνες. Άλλωστε οι πολίτες γνωρίζουν καλύτερα πότε το Κράτος κάνει καλά τη δουλειά του και πότε όχι…
Η προστασία των περιουσιών των πολιτών, αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος, αποτελούν πρωταρχική υποχρέωση του Κράτους.
Απαιτούν προσεκτικό σχεδιασμό και επιχειρησιακή ετοιμότητα. Όχι επικοινωνιακή διαχείριση, ούτε μετάθεση ευθυνών.
Αυτή τη σπουδαία μέρα για την Ορθοδοξία μας, εύχομαι χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες».

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Συμπληρώνονται σήμερα δύο χρόνια από τότε που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιβάρυνε τη χώρα με το τρίτο αχρείαστο Μνημόνιο.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αποκαλύφθηκε η κατάρρευση των ψευδαισθήσεων που η αυτοαποκαλούμενη ριζοσπαστική Αριστερά, επί χρόνια, καλλιεργούσε.
Αποκαλύφθηκε η αδυναμία της, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, να σχεδιάσει ρεαλιστικά και να εκτελέσει αποφασιστικά.
Αποκαλύφθηκαν οι πομφόλυγες για δήθεν “παράλληλα προγράμματα” και για “αριστερά πρόσημα”.
Αποκαλύφθηκε η μνημονιακή της μετάλλαξη, που συνοδεύτηκε από τη “διαρκή της αφοσίωση” στο Μνημόνιο.
Αποκαλύφθηκε πως η “αριστερή ψυχή” γίνεται θυσία στο βωμό για λίγη “πολιτική εξουσία”.
Το αποτέλεσμα σήμερα είναι, εξαιτίας της ανικανότητας, της αναξιοπιστίας, των ιδεοληψιών και παλινωδιών της Κυβέρνησης, η κατάσταση στην οικονομία να έχει επιδεινωθεί σημαντικά και να μην έχει φτάσει στο σημείο που ήταν το 2014.
Δύο χρόνια χάθηκαν.
Η οικονομία επέστρεψε στην ύφεση.
Το οικονομικό κλίμα κατέρρευσε.
Οι επιχειρηματικές προσδοκίες και η καταναλωτική εμπιστοσύνη συρρικνώθηκαν.
Η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας επιδεινώθηκε.
Το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών συρρικνώθηκε και το βιοτικό τους επίπεδο μειώθηκε.
Πλούτος εξανεμίσθηκε.
Νέα μέτρα, ύψους 14,5 δις ευρώ, παράλληλα με κεφαλαιακούς περιορισμούς επιβλήθηκαν.
Οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων υποχώρησαν.
Τα κόκκινα δάνεια διογκώθηκαν.
Οι τράπεζες χρειάστηκαν νέα ανακεφαλαιοποίηση, με την οποία το Δημόσιο έχασε ιδιοκτησία και κεφάλαια.
Ταμειακά διαθέσιμα φορέων του Δημοσίου “σκουπίστηκαν”.
Τα λουκέτα στην αγορά πολλαπλασιάστηκαν.
Το κόστος δανεισμού του Δημοσίου αυξήθηκε.
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές Δημοσίου και ιδιωτών εκτοξεύτηκαν.
Η βιωσιμότητα του Δημόσιου χρέους επιδεινώθηκε.
Η χώρα παραμένει “απούσα”, δύο και πλέον χρόνια μετά την έναρξή του, από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Ταπεινωτικές δεσμεύσεις, όπως ο “κόφτης”, αναλήφθηκαν.
Με λίγα λόγια, καμία “κόκκινη γραμμή”, υποχωρήσεις συνεχώς και παντού.
Διαπραγματευτικές ήττες, αυταπάτες και ψέματα αποτελούν το τρίπτυχο της Κυβερνητικής αποτυχίας.
Ψέματα που συνεχίζονται, καθώς η Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι βγαίνουμε από τα Μνημόνια.
Μόνο που η ίδια πρόσφατα ψήφισε ένα σκληρότατο τέταρτο Μνημόνιο, με νέα μέτρα μέχρι το 2022 και πολύ ψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.
Αυτό είναι το οδυνηρό αποτύπωμα στην Ελληνική οικονομία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τις προκλητικές απειλές του προέδρου των ΗΠΑ προς τη Βενεζουέλα
Το ΚΚΕ καταγγέλλει τις προκλητικές  απειλές του προέδρου των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ, περί δυνατότητας στρατιωτικής επίθεσης στη Βενεζουέλα. Εκφράζει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της Βενεζουέλας. Οι εξελίξεις στη χώρα αυτή είναι υπόθεση του λαού της, ο οποίος είναι  η μόνη δύναμη, που μπορεί να δώσει λύση στα οξυμμένα προβλήματα στη χώρα αυτή στο δρόμο της ανατροπής, της κατάργησης της βάσης που γεννάει την ανεργία, τη φτώχεια,  την καπιταλιστική εκμετάλλευση.
Οι απειλές σε βάρος της Βενεζουέλας,  όπως και οι απειλές κατά της Βόρειας Κορέας, είναι πολύ επικίνδυνες, συνδέονται με την όξυνση των ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και τη γνωστή ιμπεριαλιστική πρακτική της κατασκευής και χρησιμοποίησης προσχημάτων,  όπως έκαναν οι ΗΠΑ με τους άλλους συμμάχους τους,  στους προηγουμένους πολέμους και επεμβάσεις.
Τα συμφέροντα του λαού μας και των άλλων λαών αναδεικνύουν την αναγκαιότητα της έντασης της πάλης κατά των ιμπεριαλιστικών απειλών, επεμβάσεων και πολέμων.
Η δύναμη βρίσκεται στον αντιμονοπωλιακό αντικαπιταλιστικό αγώνα για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας,  για τη νέα σοσιαλιστική κοινωνία. 


Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η ανικανότητα και η αδυναμία της Κυβέρνησης στοιχίζουν ακριβά. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της για την μεγάλη καθυστέρηση στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Αττική.
Ο συντονισμός ανύπαρκτος, μεγάλες οι ελλείψεις στα μέσα κατάσβεσης και οι αρμόδιοι ουσιαστικά εξαφανισμένοι.
Ο τραγικός κ. Τόσκας αγωνίζεται ως νέος Κλουζώ, να ανακαλύψει συνωμότες και συμμορίες. Η περιφερειάρχης κ. Δούρου αναζητείται. Η ενημέρωση γίνεται μόνο από τα κανάλια, μια και οι υπεύθυνοι σιωπούν.
Και ακόμη χειρότερα ο κ. Τσίπρας δίνει εντολές κινητοποίησης με πολύωρη καθυστέρηση μέσω tweet (!), με μοναδικό στόχο να απαλλαγεί από τις ευθύνες.
Ανικανότητα μαζί με ανευθυνότητα και ολιγωρία, που οδηγούν σε πλήρη διάλυση του κρατικού μηχανισμού και αφήνουν απροστάτευτους τους πολίτες.
Ευτυχώς ο ηρωισμός των πυροσβεστών και των εθελοντών διασώζει ό,τι είναι δυνατόν.
Έστω και τώρα, οι της Κυβέρνησης ας ασχοληθούν σοβαρά με την αντιμετώπιση της καταστροφής. Και ας μη διανοηθεί κανείς να επικαλεστεί πάλι τον «στρατηγό άνεμο».
Δήλωση Ανδρέα Λοβέρδου, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο “Αττίλα ΙΙ”
Σαν σήμερα πριν από 43 χρόνια άρχισε η δεύτερη φάση της κατακτητικής εισβολής της Τουρκίας στην Κύπρο, που κατέληξε στην παράνομη διχοτόμησή της και στον ξεριζωμό εκατοντάδων χιλιάδων Ελληνοκυπρίων από τις εστίες τους.
Η προδοσία της χούντας κόστισε 6.000 νεκρούς, 2.500 αγνοούμενους και εχθρική κατοχή στο 36% του κυπριακού εδάφους. Μία προδοσία, η οποία έδωσε προσχήματα στην Τουρκία για την στρατιωτική εισβολή  στις 20 Ιουλίου 1974, για την προβολή διεκδικήσεων για διχοτομική συμφωνία που ασφαλώς αρνήθηκαν τόσο η Κύπρος όσο και η Ελλάδα αλλά και για τον Αττίλα ΙΙ, όταν στις 14 Αυγούστου του 1974 ολοκληρώθηκε το έγκλημα της εισβολής και της έκτοτε κατοχής.
Ο Αττίλας ΙΙ έγινε την ώρα που στην Ελλάδα η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας αγωνιζόταν για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας αλλά και για την προσπάθεια οχύρωσης, με ένα διαλυμένο στράτευμα, της χώρας απέναντι στην επαπειλούμενη τουρκική εισβολή και στην ίδια την ελληνική επικράτεια.
Όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες αποτίουμε φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα της τουρκικής θηριωδίας και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τους αγώνες στο πλευρό των Κυπρίων για την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Μεγαλονήσου και την εφαρμογή των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου.

Δήλωση του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, Υπεύθυνου Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στις Επετειακές Εκδηλώσεις για τον Δεκαπενταύγουστο στην Τήνο
Σήμερα ο λαός μας γιορτάζει της Παναγίας στην Τήνο και την Επέτειο του τορπιλισμού της Έλλης, σε μία δύσκολη για τη χώρα περίοδο. Ο λαός μας αναζητά ελπίδα για μια καλύτερη Ελλάδα χωρίς διχασμούς, μιζέρια και φτωχοποίηση. Σήμερα η σκέψη μας είναι στους συμπολίτες μας που υποφέρουν από τις πυρκαγιές, στους πυροσβέστες και στους εθελοντές που έχουν αφεθεί μόνοι τους από την Πολιτεία, να δίνουν τη μάχη με τις φλόγες με αυταπάρνηση σε όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών. Δυστυχώς οι δύο τελευταίες μέρες και  νύχτες που πέρασαν απέδειξαν και ότι η ανικανότητα της Πολιτείας μπορεί να είναι εμπρηστική  και να επιδεινώνει τις συνέπειες της λαίλαπας της φωτιάς. Θέλουμε να ξαναδώσουμε την πραγματική ελπίδα στους πολίτες και να ξαναφτιάξουμε μαζί την επόμενη μέρα για την Ελλάδα. Είναι στο χέρι μας με πίστη και αυτοπεποίθηση.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΪΕΣ.
Από τις 22 Μαΐου ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός, είχε απευθύνει ερώτηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την κατάσταση των επίγειων και εναέριων μέσων πυρόσβεσης και ζητούσε επίσης να μάθει ποιό ήταν το σχέδιο του υπουργείου, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πιθανών πυρκαγιών κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Καμία σαφής απάντηση δεν δόθηκε τότε. Δυστυχώς η απάντηση δίνεται τώρα με τραγικό τρόπο. Σήμερα στην Αττική, χθες στα Κύθηρα, στη Ζάκυνθο. Με χιλιάδες στρέμματα δάσους καμμένα και περιουσίες πολιτών κατεστραμμένες. Η κυβέρνηση χωρίς σχέδιο, με «υπουργό» τον ανύπαρκτο κ. Τόσκα, άφησε τα πράγματα στην τύχη.Τώρα αναζητά εύκολες δικαιολογίες για την ανικανότητά της.

«H φωτιά κατακαίει την Ελλάδα και τις περιουσίες των ανθρώπων γιατί δεν υπήρξε σχέδιο πρόληψης και επικρατεί απόλυτο χάος στον συντονισμό»
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενδιαφέρεται μόνο για την νομή της εξουσίας. Όχι για την άσκησή της προς όφελος της χώρας. Οι θέσεις ευθύνης σε ένα δυτικό κράτος δίνονται αξιοκρατικά, απαιτούν σκληρή δουλειά και με αυτές υπηρετείται το γενικό συμφέρον. Στην Ελλάδα τόσο οι αριστεροί όσο και οι δεξιοί εμποδίζουν τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας, τους άξιους και τους ικανούς, αυτούς που μοχθούν για να είναι άριστοι, να αναλάβουν θέσεις ευθύνης. Το κράτος δίνεται σε όσους υπηρέτησαν το κόμμα. Δηλαδή σε ανθρώπους ασόβαρους, στην καλύτερη περίπτωση μέτριους, χωρίς διανοητικό και ηθικό ανάστημα. Δεν γίνεται έτσι να προοδεύσουμε.

Δεν γίνεται έτσι ούτε απλώς να προστατευτούμε. Τα πολύ ζεστά καλοκαίρια, οι ισχυροί άνεμοι, το φυσικό περιβάλλον και οι συνθήκες που ευνοούν καταστροφικές πυρκαγιές δεν είναι κάτι καινούριο. Η κυβέρνηση έχει αφήσει την διακυβέρνηση της χώρας στην τύχη. Οι καταστροφές σε τέτοιες περιπτώσεις είναι θέμα χρόνου. Το Ποτάμι εκφράζει τη συμπαράστασή του στους πυροσβέστες που διακινδυνεύουν τη σωματική τους ακεραιότητα και στους ανθρώπους που βλέπουν τις περιουσίες τους να χάνονται και τις ζωές τους να απειλούνται. Οι δηλώσεις δεν έχουν μεγάλη σημασία, όσο δεν αλλάζουν μυαλό αυτοί που ασκούν την εξουσία, είστε στην κεντρική κυβέρνηση, είτε στην τοπική αυτοδιοίκηση.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΪΩΝ
Δεν είναι η ώρα της πολιτικής αντιπαράθεσης, για το ποιος έχει την ευθύνη που καταστρέφονται περιουσίες και κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Είναι όμως η ώρα της πολιτικής ευθύνης και σοβαρότητας.

Η Ένωση Κεντρώων καλεί την κυβέρνηση να φέρει στο δημόσιο διάλογο το σοβαρό θέμα της αντιμετώπισης των πυρκαγιών κατά την θερινή περίοδο. Χρειάζεται να καταστρωθεί ένα εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης του φαινομένου, ώστε να προστατευτούν, οι ανθρώπινες ζωές και οι περιουσίες των πολιτών. Και αυτή την θέση η Ένωση Κεντρώων θα επιμείνει μέχρι να βρεθεί λύση.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ
Στις διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στην Τήνο για την Μεγαλόχαρη και προστάτιδα  του νησιού, θα παραστεί ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Ο κ. Λεβέντης σήμερα θα παραστεί στις 7 το απόγευμα στον Αρχιερατικό Εσπερινό και στην τελετή δέησης στο κενοτάφιο του Κ/Δ Έλλη. Αύριο 15 Αυγούστου το πρωί θα παραστεί στην Θεία Λειτουργία και στην λιτάνευση της Αγίας Εικόνας της Παναγίας.

Τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων συνοδεύει ο βουλευτής Ά Αθηνών και  αντιπρόεδρος της Βουλής Μ. Γεωργιάδης.         

Δήλωση του Βασίλη Λεβέντη στην Τήνο στις 15-8-2017

Στην Τήνο βρίσκεται ο πρόεδρος της Ένωσης Κέντρων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος αναφερόμενος στο σημερινό εορτασμό είπε ότι «το μήνυμα της σημερινής μέρας είναι πολύ μεγάλο, καθώς δείχνει πως μόνο με ύπουλα χτυπήματα μπορούν να αντιμετωπίσουν οι ξένοι τους Έλληνες». Ο Βασίλης Λεβέντης αναφέρθηκε και στις πυρκαγιές. Καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως θα μπορούσαν να είχαν αγοραστεί 5 αεροπλάνα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ενώ τώρα «η επούλωση των πληγών θα μας κοστίσει 30 αεροπλάνα».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο