Η πολιτική επικαιρότητα της ημέρας.

Διαβάστε τις σημαντικότερες τελευταίες ανακοινώσεις των κομμάτων.

Απάντηση Κομισιόν σε Δημ. Παπαδημούλη για την προστασία του περιβάλλοντος: "Λήψη μέτρων στην περίπτωση που κράτη-μέλη ή η ΕΕ δεν συμμορφωθούν στις διεθνείς ή ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους"
Απάντηση έδωσε η Κομισιόν δια του Επιτρόπου Ενέργειας, κ. Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε, στην ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, αναφορικά με τις δεσμεύσεις της για την προστασία του περιβάλλοντος και την εφαρμογή της Συμφωνίας των Παρισίων.
Ο κ. Κανιέτε προανήγγειλε μέτρα εκ μέρους της Κομισιόν «στην περίπτωση που τα κράτη-μέλη ή η ΕΕ δεν συμμορφωθούν ή δεν είναι σε καλό δρόμο για να ανταποκριθούν στις διεθνείς ή ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους», απαντώντας στην σχετική ερώτηση του Δημ. Παπαδημούλη για τους τρόπους με τους οποίους η Επιτροπή θα ασκήσει πίεση για την υλοποίηση της Συμφωνίας.
Ο Επίτροπος Ενέργειας σημείωσε πως «η ΕΕ εφαρμόζει τη συμφωνία των Παρισίων μέσω νομοθετικών και άλλων μέτρων», επισημαίνοντας ότι «οι κύριες νομοθετικές πράξεις βρίσκονται στη διαδικασία συναπόφασης και περιλαμβάνουν προτάσεις για τη μεταρρύθμιση του συστήματος εμπορίας εκπομπών της ΕΕ, τον επιμερισμό των προσπαθειών, τη χρήση γης, την αλλαγή χρήσης γης και τη δασοκομία, τη διακυβέρνηση της Ενεργειακής Ένωσης, την ενεργειακή απόδοση, την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τον σχεδιασμό της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας».
Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε επισημάνει πως «με δεδομένο ότι η υλοποίηση της συμφωνίας δέχεται πλήγματα από την αποχώρηση των ΗΠΑ, της δεύτερης χώρας στον κόσμο με το μεγαλύτερο μερίδιο στη ρύπανση του πλανήτη, ο ρόλος της ΕΕ και των κρατών-μελών της είναι πιο κρίσιμος υπό τις νέες συνθήκες».
Ακόμη, ζήτησε να μάθει από την Κομισιόν την εκτίμησή της «για τα νέα δεδομένα που δημιουργεί για την Ευρώπη η μη εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού από τις ΗΠΑ».
Επ’ αυτού ο κ. Κανιέτε απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα, υπενθύμισε όμως πως ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, «κατά τη σύνοδο της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου στις 14 Ιουνίου 2017, παρουσίασε τα βασικά στοιχεία της αξιολόγησης της Επιτροπής», σχετικά με την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, τονίζοντας παράλληλα πως «η ΕΕ είναι βασικός παράγοντας της παγκόσμιας διπλωματίας για το κλίμα».
Σημεία συνέντευξης της Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στο ραδιόφωνο του ΑLPHA  (Λώρα Ιωάννου)
Για το πρόγραμμα που παρουσίασε στη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης
Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας βαθιά νεοφιλελεύθερος πολιτικός, ο οποίος έχει μετατρέψει τις καταστροφικές συνταγές του ΔΝΤ σε πρόγραμμα της Ν.Δ. Το σχέδιό του, τόσο για τη δημόσια Υγεία και Παιδεία, όσο και για το κράτος και τις εργασιακές σχέσεις, συνίσταται σε ένα συνονθύλευμα προτάσεων που έχουν παρουσιαστεί στο παρελθόν και από το ΔΝΤ και από άλλους κύκλους των δανειστών. Αποτελούν, μάλιστα, τον πυρήνα των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόστηκαν στη χώρα από το 2010 μέχρι το 2015 και είδαμε και τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών. Όχι μόνο δεν παρεκκλίνει από τη νεοφιλελεύθερη στρατηγική ο κ. Μητσοτάκης, αλλά την ακολουθεί πιστά.
Για τις δημοσκοπήσεις
Το πρόβλημα της ΝΔ έχει να κάνει με τα αποτελέσματα των μετρήσεων και όχι ποιοι τις διενεργούν. Όταν ήταν στη ΔΕΘ ο Κ. Μητσοτάκης είδαν το φως της δημοσιότητας δημοσκοπήσεις οι οποίες είναι σε αντιδιαστολή με το κυρίαρχο αφήγημα της ΝΔ περί δημοσκοπικής της υπεροχής κι αυτό είναι το πρόβλημα της. Από κει και πέρα εμείς, όπως γνωρίζετε, βγάλαμε μια άτυπη ενημέρωση στην οποία καταγράφονται όλες οι δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.
Δεν έχουμε προσπαθήσει ποτέ να χειραγωγήσουμε την κοινή γνώμη με τις δημοσκοπήσεις. Και μάλιστα έχουμε μια συγκεκριμένη αντίληψη για τις δημοσκοπήσεις που και η χθεσινή μας άτυπη ενημέρωση δεν απείχε από τις θέσεις που ήδη έχουμε καταθέσει στο δημόσιο λόγο σχετικά με το πώς πρέπει κάποιος να τις διαβάζει. Ούτε λειτουργούμε με ευαγγέλιο τις δημοσκοπήσεις. Εμείς αν κάτι αξιολογούμε κυρίαρχα είναι την επαφή μας με τον κόσμο. Και θα σας έλεγα επίσης ότι πέρα από τις δημοσκοπήσεις και τις μετρήσεις της κοινής γνώμης, αυτή τη στιγμή διεξάγονται μια σειρά ανοιχτών παρεμβάσεων και του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, για παράδειγμα τα αναπτυξιακά συνέδρια, όπου εκεί καταγράφεται η διάθεση των πολιτών και να ακούσουν και να συζητήσουν και βέβαια αναμένουν ακόμα περισσότερα από τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, κάτι το οποίο εμείς το γνωρίζουμε πολύ καλά. Και θεωρούμε ότι οι πολίτες –κι αυτή είναι η αίσθησή μας από την επαφή με τον κόσμο, όχι μόνο από τις καταγραφές της κοινής γνώμης- πλέον αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία την επόμενη μέρα. Κι αυτούς τους πολίτες δεν θέλουμε να τους διαψεύσουμε. Το έργο που έχουμε παρουσιάσει και οι προτάσεις που έχουμε παρουσιάσει για το επόμενο διάστημα κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.
Παρέμβαση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.) με στόχο τη διασφάλιση της νομιμότητας στη διεξαγωγή και τη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων άσκησε σήμερα, Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, η Νέα Δημοκρατία.

Το θέμα έθεσε, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Ε.Σ.Ρ. κ. Αθανάσιο Κουτρουμάνο, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου κ. Μιχάλης Μπεκίρης, μετά τη δημοσιοποίηση δημοσκόπησης από την εταιρία «Commonview».

Επισημαίνεται ότι, με βάση το νόμο 3603/2017, «προκειμένου να είναι νόμιμη η δημοσιοποίηση μιας δημοσκόπησης, επιβάλλεται, μεταξύ άλλων, η αναφορά του αριθμού εγγραφής του φορέα που πραγματοποίησε τη δημοσκόπηση, στο Μητρώο Φορέων και Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων» και υπογραμμίζεται ότι, «από έναν πρόχειρο έλεγχο στα αρχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Ε.Σ.Ρ., σύμφωνα με το νόμο, προκύπτει ότι η εν λόγω εταιρεία δεν περιλαμβάνεται στο Μητρώο Φορέων και Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων».

Καταλήγοντας, ο κ. Μπεκίρης ζητά από το Ε.Σ.Ρ. να επιληφθεί της υπόθεσης και να πράξει τα δέοντα «προκειμένου να ελεγχθεί η προέλευση της εν λόγω εταιρείας και η τυχόν παραβίαση των όρων δημοσιότητας και διαφάνειας που θέτει το ισχύον νομικό πλαίσιο για τις δημοσκοπήσεις».


Κατεβάστε την επιστολή εδώ.
Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με απόφαση του Υπουργού Αναπληρωτή Ανάπτυξης αλλάζει για ακόμα μια φορά, η ημερομηνία έναρξης αιτήσεων χρηματοδότησης σε κάποια από τις δράσεις του ΕΣΠΑ 2014 - 2020, γεγονός που οδηγεί στα βράχια τον προγραμματισμό όσων επιθυμούσαν να ενταχθούν. 

Έτσι πέρα από τις τέσσερις δράσεις που ξεκίνησαν το 2016, οι συνεχείς καθυστερήσεις σε αυτές που ήταν προγραμματισμένες για το 2017 συνεχίζονται. Πιο συγκεκριμένα, με σημερινή ανακοίνωση αναβάλλεται κατά δύο μήνες η υποβολή αιτήσεων ένταξης στις Ειδικές Δράσεις “Υδατοκαλλιέργειες” – “Βιομηχανικά Υλικά” – “Ανοιχτή Καινοτομία στον Πολιτισμό” του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)”, η οποία αρχικά ήταν προγραμματισμένη για σήμερα. 

Πρόκειται για ένα ακόμα δείγμα της προχειρότητας, με την οποία το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης αντιμετωπίζει τους ευρωπαϊκούς πόρους, στερώντας από την πραγματική οικονομία σημαντικές ευκαιρίες δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. 

Οφείλουν άμεσα στην Κυβέρνηση να σοβαρευτούν και να αντιληφθούν, ότι τέτοιες λογικές ζημιώνουν όχι μόνο την αξιοπιστία του Κράτους, αλλά κυρίως τους ίδιους τους πολίτες που αγωνιούν για τις δουλειές και την απασχόληση τους».
 Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καβάλας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από τρεις μήνες και λίγο πριν την επίσημη έναρξη του νέου δικαστικού έτους, η Κυβέρνηση προχώρησε, με μεγάλη καθυστέρηση, τη διαδικασία επιλογής της ηγεσίας του Αρείου Πάγου.

Η διαδικασία επιλογής ήταν ένας συνδυασμός κακού συντονισμού και αδιαφανών διεργασιών, με ουσιαστικό αποτέλεσμα, την παράλειψη δικαστών εγνωσμένου κύρους και καθολικής αποδοχής από το δικαστικό σώμα.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση, με όλα τα παραπάνω, προκαλεί αναμφισβήτητο πλήγμα για το θεσμικό κύρος της Δικαιοσύνης».

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΠΑΣΟΚ για την επιλογή του νέου Προέδρου του Αρείου Πάγου

Μετά από μια σκοτεινή “κυοφορία” μηνών και την αλγεινή εικόνα ενός αδικαιολόγητα ακέφαλου Αρείου Πάγου, οι χειρότεροι φόβοι μας επιβεβαιώνονται:
Με μια πρωτοφανή “βουτιά” στην επετηρίδα, το Υπουργικό Συμβούλιο ανέδειξε σήμερα, με προκλητική επιλεκτικότητα τον αρεστό της Πρόεδρο.
Επιδεικνύουν την απροκάλυπτη περιφρόνηση που τρέφουν για κάθε έννοια θεσμικής και αξιοκρατικής τάξης.
Για προφανείς σκοπούς και σε πρόδηλη συνέχεια των έργων και ημερών της απελθούσας ηγεσίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η Κυβέρνηση καταπατά την επετηρίδα, και προβαίνει σε μία επιλογή ανοικτή σε εύλογη κριτική και αμφισβήτηση. Μια ατυχή απόφαση που προσβάλλει την αξιοκρατία και κάθε έννοια επιλογής πάνω σε αντικειμενικά κριτήρια (ποιοτικά ή έστω αρχαιότητας), που οι προηγούμενες Κυβερνήσεις σεβάστηκαν, ειδικά τα τελευταία έτη.
Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες απαιτούν περισσότερη και καλύτερη Δικαιοσύνη, οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ συνεχίζουν τα παράτολμα, επικίνδυνα παιχνίδια τους με τους θεσμούς.
Συντηρούν το κλίμα καχυποψίας μέσα στο δικαστικό σώμα, πυκνώνουν τις σκιές της αναξιοπιστίας πάνω από την πολύπαθη Ελληνική Δικαιοσύνη.
Εργαλειοποιούν την ηγεσία της Δικαιοσύνης.
Όμως, μέσα από τις επιλογές και τις σπασμωδικές τους κινήσεις, φανερώνουν τις μεγάλες τους αδυναμίες:
Φοβούνται τη Δικαιοσύνη.
Τρέμουν κάθε μορφή δημοκρατικού ελέγχου. Στα Δικαστήρια, στη Βουλή, στην Κοινωνία.
Ό,τι κι αν κάνουν, ό,τι κι αν κατεργάζονται, η αναπόδραστη πορεία τους προς το τέλος έχει ήδη αρχίσει.



Η μνήμη του Παύλου Φύσσα δεν είναι αφορμή για βία.
Η επίθεση κατά του τηλεοπτικού συνεργείου του ΑΝΤ1, κατά τη διάρκεια του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου στο Κερατσίνι, είναι ένα ακόμη περιστατικό τρομοκράτησης ανθρώπων του Τύπου από τους γνωστούς- αγνώστους. Η καταδίκη της με τα πιο έντονα λόγια είναι αυτονόητη, όπως αυτονόητη και αμέριστη είναι η συμπαράστασή μας στους δύο τεχνικούς και τον δημοσιογράφο που τραυματίστηκαν, μαζί με τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση.
Κάποιοι έχουν ευθύνη για τη στοχοποίηση του Τύπου, όχι του Τύπου συλλήβδην, αλλά των ανθρώπων που βγαίνουν στον δρόμο στη μάχη της πληροφόρησης. Και κάποιοι έχουν ευθύνη για την καλλιέργεια γενικευμένης αίσθησης ανομίας που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να ασκεί βία.
Ακόμη και σε μια συγκέντρωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. Ας αναλάβει επιτέλους η κυβέρνηση τις ευθύνες της και ας δουλέψει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για την εμπέδωση της ασφάλειας και της τάξης.
Και ας το καταλάβουν όλοι: η μνήμη του Παύλου Φύσσα δεν είναι αφορμή για βία.


ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΧΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ» ΤΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΘ

«Χάντρες και καθρεφτάκια επιχείρησε να μοιράσει από τη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης στους Έλληνες πολίτες. Ακόμη και ο βαρόνος Μινχάουζεν, ο μεγαλύτερος ψεύτης όλων των εποχών θα κοκκίνιζε από ντροπή. 

Υποσχέθηκε μειώσεις φόρων, ΕΝΦΙΑ, ασφαλιστικών εισφορών για όλους και επιπλέον αφορολόγητο για τη στήριξη των πιο ευάλωτων οικογενειών, παράλληλα με τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων - αν βεβαίως καταφέρει να πείσει, όπως είπε, τους εταίρους! - χωρίς να μπορεί να εξηγήσει με ποιον τρόπο θα τα υλοποιήσει και από που θα βρει τα χρήματα. Προφανώς, θα τα αντλήσει από τις μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, τις επιπλέον μειώσεις μισθών και συντάξεων και την απόλυτη φτωχοποίηση, σε βαθμό εξαθλίωσης, των εργαζομένων.

Ο ελληνικός λαός αντιλήφθηκε πολύ καλά το «όραμα» του κ. Μητσοτάκη για την Ελλάδα: Θέλει να την ξεπουλήσει όσο-όσο και γρήγορα μάλιστα και να την καταστήσει τον πλέον ασφαλή παράδεισο για τους συστηματικά φοροδιαφεύγοντες και όσους εμπλέκονται στις διάφορες λίστες Λαγκάρντ. Υποσχέθηκε, άλλωστε, ξεδιάντροπα την οριστική παραγραφή και την απόλυτη ασυλία όσων εμπλέκονται σε αυτές τις λίστες. Να μη βιάζεται ο κ. Μητσοτάκης. Οι Έλληνες πολίτες δεν θα του κάνουν το χατίρι. 

Υ.Γ: Δεν μας εξέπληξε καθόλου το ότι κάλυψε απόλυτα τον ακροδεξιό αντιπρόεδρό του. «Όμοιος ομοίω αεί πελάζει». Να τον χαίρεται…».


ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤ1
«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση σε βάρος του δημοσιογράφου και του τηλεοπτικού συνεργείου του ΑΝΤΕΝΝΑ. Τέτοιου είδους ενέργειες είναι απαράδεκτες και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους εργαζόμενους του σταθμού.
 Δεν τιμάται η μνήμη του Παύλου Φύσσα με αυτόν τον τρόπο».

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ "Ε".

Στο σύνολο των θεμάτων της επικαιρότητας αναφέρθηκε στην συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στο κανάλι "Ε".
Για την ομιλία Μητσοτάκη στην ΔΕΘ ο κ. Λεβέντης σχολίασε: 
"Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό, όπως ο πρωθυπουργός πριν από μια εβδομάδα, έτσι και ο κ. Μητσοτάκης έταξε και υποσχέθηκε στον κόσμο καλύτερες ημέρες. Υποσχέθηκε σε όλους, ότι θα μειώσει την φορολογία, τον ΕΝΦΙΑ, δεν είπε όμως από που θα βρει τα ισοδύναμα. Τα κόμματα στην Ελλάδα είναι παντελώς ανεύθυνα και διεφθαρμένα, κοιτάζουν πως θα πάρουν την ψήφο των πολιτών, τέτοια κόμματα πρέπει να πάνε στην άκρη να σβήσουν. Όλα αυτά που τάζουν δεν μπορούν να υλοποιηθούν είναι ανέφικτα. Δεν μπορούν να τα εγγυηθούν, δεν μπορούν να δεσμευτούν. Να πουν θα κάνω ότι καλύτερα μπορώ για το λαό μου, αλλά δεν σκέφτονται την χώρα τους παρά μόνο την καρέκλα τους. Το πολιτικό σκηνικό χρειάζεται να αλλάξει ως προς την ειλικρίνεια, όχι άλλα ψέματα. Και για τον  λόγο αυτό ζητώ οικουμενική κυβέρνηση, διότι αυτοί, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, είναι ανεύθυνοι. Πρέπει να μειωθεί η φορολογία, όμως για να γίνει αυτό πρέπει να γίνουν επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις. Ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για επενδύσεις, γιατί το κόμμα του πριν από 2 χρόνια δεν έφερε μια επένδυση. Πριν από δυο χρόνια απέτυχαν, γιατί θα πετύχουν τώρα, δεν τους εμπιστεύεται ο ελληνικός λαός. Αυτά που τάζει ο κ. Μητσοτάκης είναι 2 δις από που θα βρει τα ισοδύναμα, αυτό δεν το είπε μόνο λόγια, λόγια. Προκειμένου να πάρουν την ψήφο λένε ψέματα. Και για τον πρωθυπουργό και για τον κ Μητσοτάκη,δεν δίνει ο λαός ούτε μια δεκάρα εμπιστοσύνης".

Για την οικουμενική κυβέρνηση,ο κ.Λεβέντης επανέλαβε πως δεν επιθυμεί την συμμετοχή του σε υπουργικές καρέκλες , αλλά να ψηφίζει ότι είναι καλό για την χώρα. Εκλογές δεν χρειάζονται, είπε, τώρα ο κ. Τσίπρας να πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και να παραιτηθεί, να σχηματιστεί μια κυβέρνηση ισχυρή, η Ένωση Κεντρώων δεν θα πάρει υπουργεία.
Σχετικά με την έξοδο από τα μνημόνια ο κ. Λεβέντης εξέφρασε την ανησυχία του λέγοντας "φοβάμαι ότι θα έχουμε και 4ο μνημόνιο το 2018,δεν θα επιτευχθούν οι στόχοι και θα πάμε πιο βαθιά στα μνημόνια. Εκτιμώ πάντως, τόνισε ο κ. Λεβέντης ότι ο κ. Τσακαλώτος βρίσκεται κοντά στην έξοδο γιατί βλέπει να έρχεται ένα 4ο μνημόνιο και δεν θέλει να το πάρει στις πλάτες του. Το Μαξίμου θέλει να δείξει κλίμα ευφορίας και ο Τσακαλώτος που ξέρει τους αριθμούς, λέει δεν βγαίνει ο λογαριασμός, είπε ο κ. Λεβέντης.

Για την επένδυση στις Σκουριές,ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι πρέπει να ελεγχθούν όλα να έρθουν τα στοιχεία στην ολομέλεια της Βουλής.Αν η εταιρία έχει σκιές να μην δοθούν οι άδειες, αλλά δεν πρέπει να διώχνουμε χωρίς λόγο επενδυτές και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να λένε "νικήσαμε δεν θα προχωρήσει η επένδυση".
Για την ρύπανση στο Σαρωνικό, δήλωσε πως "το θέμα πρέπει να συζητηθεί στην Ολομέλεια και να αποδοθούν ευθύνες".Όσον αφορά την παραίτηση Κουρουμπλή που ζητά η Αξιωματική Αντιπολίτευση είπε " δηλαδή αν έρθει άλλος υπουργός θα καθαρίσει καλύτερα τις ακτές;". Το θέμα είναι, τόνισε ο κ. Λεβέντης να γίνει γρήγορα η απορρύπανση και να μην υπάρξει άλλη διαρροή από το βυθισμένο καράβι,γιατί τότε θα πρόκειται για έγκλημα.

Για την Κεντροαριστερά και τις εκλογές ανάδειξης του νέου αρχηγού, δήλωσε πως "με παλιά και φθαρμένα υλικά δεν κάνεις κάτι καινούργιο. Να πληρώσουν πρώτα τα 210 εκατ, ευρώ που χρωστούν από  δάνεια και μετά συζητάμε. Είναι ένα σύστημα διεφθαρμένο που θέλει να κάνει επανεκκίνηση, αυτά στην πολιτική δεν περνάνε. Το ΠΑΣΟΚ ψήφισε την ενισχυμένη αναλογική που λειτουργεί υπέρ του Μητσοτάκη, με ποιον να συζητήσουμε;". Έκανε και μια πρόβλεψη,λέγοντας ότι μπορεί να δούμε την κα Γεννηματά να χάνει από τον κ. Ανδρουλάκη.