Μία (κανονικά μη αναγκαία) απάντηση στον υπηρεσιακό υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας.

Σε δημοσίευμά μας με τίτλο: "Ένα σημείωμα για την Πολιτική Προστασία" απάντησε ο υπηρεσιακός υπεύθυνος αυτής κ. Τάσος Βιρβίλης ως εξής:      

«Αν και στην αρχή δεν είχα σκοπό να σχολιάσω αυτό που έχει βγεί εδώ και 2 ημέρες, αλλά επειδή με ξέρετε δεν είμαι και άνθρωπος που αφήνω να πέσει κάτω κάτι, ιδίως για την δουλειά μου ήθελα να ρωτήσω τον κύριο Παναγόπουλο τα εξής…

Πρώτον….ο τίτλος είναι λάθος…σημείωμα για την Πολιτική Προστασία…..μάλλον σημείωμα προς την Διοίκηση έπρεπε να έλεγε..αλλά αφού το πάμε γενικά το θέμα να σας απαντήσω.

Εάν λοιπόν η υπηρεσία δεν κάνει καλά την δουλειά της πολύ ευχαρίστως να έρθουν άλλοι στη θέση μας για να γίνει καλύτερη υπηρεσία για το καλό της πόλης.

Για να γνωρίζετε… η Διοίκηση…έχει τις παραιτήσεις μας όποτε θελήσει.

Δεύτερον…το γιατί υπάρχουν τα ίδια άτομα όλα αυτά τα χρόνια θα έπρεπε να ρωτήσετε την άποψη του Δημάρχου, και του πρώην Δημάρχου.
Νομίζω ότι με ένα τηλέφωνο και στους δύο, θα σας είχε λυθεί η απορία.

Τρίτον οι ευνόητοι λόγοι ποιοι είναι;;;

Και τέταρτον και τελευταίο….κ. Παναγόπουλε χωρίς να θέλω να σας προσβάλω, άποψή μου είναι ότι αυτό δεν βγήκε τυχαία τώρα…και συγνώμη για την έκφραση, δεν είναι δικό σας.

Κάποιος σας έβαλε να το γράψετε.

Άλλωστε σας έχουμε δεί σε 2-3 τροχαία της πόλης μας και η κουβέντα σας πάντα ήταν «είστε παντού ρε παιδιά μπράβο σας…».

Μπορώ να γράψω πολλά αλλά δεν έχω σκοπό…. Για να γνωρίζουν κάποιοι που δεν ξέρουν… η Πολιτική Προστασία είναι παράλληλα καθήκοντα για εμάς. Και όποιος επιθυμεί λοιπόν να αναλάβει πολύ ευχαρίστως!!

Να ξεκουραστούμε και εμείς και να μας βλέπει και η οικογένειά μας».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Β.Ν.

1. Η παραπάνω απάντηση δεν εστάλη στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο, παρά ταύτα την δημοσιεύουμε ευχαρίστως, από λόγους δημοκρατικής ευαισθησίας.

2. Προφανώς και δεν απευθυνόταν το δημοσίευμα στον υπηρεσιακό υπεύθυνο της Πολιτικής προστασίας, αλλά στην πολιτική ηγεσία και διοίκηση του Δήμου Βριλησσίων. Τούτο καθίστατο σαφές από το δημοσίευμα. Ο τίτλος προσδιόριζε το θέμα, δηλαδή την αναφορά μας στην Πολιτική προστασία, αφορούσε αυτό ακριβώς το αντικείμενο.

3. Κατόπιν αυτών είναι σαφές ότι ούτε τώρα αντιδικούμε με την συγκεκριμένη υπηρεσία, ούτε και στο παρελθόν αντιδικήσαμε με καμία άλλη υπηρεσία. Άλλο πράγμα η κριτική στις εκάστοτε διοικήσεις για οποιοδήποτε θέμα που αφορά τα κοινά, και εντελώς διάφορο οι υπηρεσίες του Δήμου μας.

4. Πάντοτε σεβαστήκαμε και συνεχίζουμε να σεβόμαστε όλες ανεξαιρέτως τις υπηρεσίες του Δήμου μας. Από πότε όμως η ελεύθερη διατύπωση γνώμης, ακόμα και η άσκηση κριτικής, συνιστά - όπως γράφει ο υπηρεσιακός υπεύθυνος της Π.Π. - ότι το δημοσίευμά μας αυτό "δεν βγήκε τυχαία τώρα…" και πως "δεν είναι δικό μας." Και ακόμα περισσότερο μάλιστα ότι "κάποιος μας έβαλε να το γράψουμε"; Έλεος...

5. Φαίνεται δεν έτυχε καμίας προσοχής η αναφορά μας ότι το εν λόγω δημοσίευμά μας δεν είχε καμία προσωπική χροιά, αλλά μόνο πολιτική. Αυτό τι σήμαινε, ότι αντιδικούμε με την υπηρεσία; Εννοείται πως όχι.

6. Παρά ταύτα εμμένουμε στην ταπεινή - μόνο πολιτικού και όχι προσωπικού χαρακτήρα - άποψή μας όπως ακριβώς αυτή δημοσιεύθηκε στο μπλόγκ μας. Αυτό, για να ξεκαθρίζουμε τα πράγματα, δεν συνιστά ουδεμία προτροπή προς οποιονδήποτε αλλά μόνο την ελεύθερη άποψή μας. Μπορούμε να έχουμε άποψη ή όχι;   

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο