Θα λάμψει το βράδυ ο ουρανός από "πεφταστέρια".

Τα «πεφταστέρια» ήταν, είναι και θα είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα που «μαγεύει» το κοινό.
Οι Ωριωνίδες, η βροχή από «πεφταστέρια» του φθινοπώρου, θα κορυφωθούν ΣΗΜΕΡΑ το βράδυ (Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου) προς χαράματα Σαββάτου στο βόρειο ημισφαίριο, το οποίο περιλαμβάνει και τη χώρα μας.

Το φεγγάρι δεν θα είναι μεγάλο, σημειώνει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων κι έτσι ο ουρανός -αν δεν υπάρχουν σύννεφα- αναμένεται να είναι αρκετά σκοτεινός για παρατήρηση. Οι καλύτερες ώρες για παρατήρηση είναι λίγο μετά τα μεσάνυχτα και πριν την αυγή, με κατεύθυνση προς την Ανατολή.
Οι Ωριωνίδες είναι μια μέτριας έντασης βροχή διαττόντων αστέρων, οι οποίες κάθε χρόνο εμφανίζονται από τις 2 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου. Ονομάστηκαν έτσι, επειδή φαίνεται να προέρχονται από τον αστερισμό του Ωρίωνα, ενώ δημιουργούνται από την «ουρά» που έχει αφήσει πίσω του ο κομήτης του Χάλεϊ.
Δεκάδες μετέωρα -συνήθως γύρω στα 20 την ώρα- εισέρχονται και καίγονται στην ατμόσφαιρα της Γης. Τα «πεφταστέρια» τους είναι γρήγορα και συχνά κινούνται με μεγάλη ταχύτητα έως 67 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, αφήνοντας έντονα ίχνη στον ουρανό.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο