Η αντιμετώπιση σεισμών, πλημμυρών, χιονοπτώσεων και παγετού.

 Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης για την αντιμετώπιση φαινομένων σεισμικών, πλημμυρικών, χιονοπτώσεων και παγετού κατά τη χειμερινή περίοδο 2017-2018.
Συνήλθε την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 12:00μμ,  έπειτα από την υπ’ αρ. 23886/4411/07.11.2017 πρόσκληση του Δημάρχου Πεντέλης κου Δημητρίου Στεργίου - Καψάλη, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης, με αντικείμενο την συζήτηση και λήψη αποφάσεων για θέματα σχεδιασμού και δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση φαινομένων σεισμικών, πλημμυρικών, χιονοπτώσεων και παγετού κατά τη χειμερινή περίοδο 2017-2018.

Ο Πρόεδρος του Σ.Τ.Ο. και Δήμαρχος Πεντέλης ανοίγοντας την συνεδρίαση ευχαρίστησε τους παρισταμένους και τα μέλη των Εθελοντικών οργανώσεων για την επιτυχία αντιμετώπισης της αντιπυρικής περιόδου 2017. Στη συνέχεια αναφερόμενος στην τραγική επικαιρότητα λόγω του πλημμυρικού φαινομένου που έπληξε τη Μάνδρα Αττικής, επέστησε την προσοχή στις Υπηρεσίες και έδωσε οδηγίες για προετοιμασία και έλεγχο του αντλητικού εξοπλισμού (αντλίες, γεννήτριες), καθώς επίσης και για το καθαρισμό των φρεατίων αρμοδιότητας του Δήμου.
Για την αντιμετώπιση σεισμικών φαινομένων ο Πρόεδρος του Σ.Τ.Ο. ζήτησε την επικαιροποίηση του σχεδίου δράσης, την αυτοψία στους χώρους συγκέντρωσης και την εξασφάλιση απαραίτητου υλικού (σκηνές, κουβέρτες, στρώματα κ.λ.π.).
Με βάση τον υπάρχοντα σχεδιασμό του Δήμου για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω χιονοπτώσεων, δόθηκαν οδηγίες προς τους τοπικούς αντιδημάρχους για τον έλεγχο του μηχανολογικού εξοπλισμού. Ο Δήμαρχος επέστησε τη προσοχή για την επαρκή στελέχωση των μηχανημάτων από εθελοντές και υπαλλήλους του Δήμου και ζήτησε την συνεργασία από τους παριστάμενους εκπροσώπους της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής ,για τη συμμετοχή τους στο κλείσιμο των περιμετρικών δρόμων σε περίπτωση έντονης χιονόπτωσης. Επισημαίνοντας ότι για τη επιτυχία του στόχου της αντιμετώπισης της χιονόπτωσης απαραίτητη προϋπόθεση είναι η άρτια λειτουργία του Κέντρου Επιχειρήσεων ζήτησε τη συνεχή  επαφή όλων των εμπλεκομένων με το Κέντρο Επιχειρήσεων. 
            Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ κος Βλάσσης Σιώμος, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Μελισσίων κ. Βορέας Σεβαστός, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Πεντέλης κ. Μιχαήλ Κολιός, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Νέας Πεντέλης κ. Κιτσούλης Ελευθέριος, η Πρόεδρος της Δ.Κ. Πεντέλης κα. Σουτάδη - Καπράλου Χρυσούλα, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Νέας Πεντέλης κ. Μιχελακάκης Μανώλης, ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ κος Ιωάννης Μιχαλακούκος, από τη Τροχαία Κηφισιάς ο Αστυνόμος κος Δημητρακόπουλος Γεώργιος, από τον 9ο Π.Σ. Αθηνών  ο Επιπυραγός κος Μαυρίδης Αντώνης, από τον 12ο Π.Σ. Αθηνών  ο Διοικητής κος Κώστας Ιωάννης, από το  Α.Τ. Πεντέλης ο κ. Γρίμας Ιωάννης, από το Τ.Α. Πεντέλης ο κ. Μαραζιώτης Φώτης, από το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης ο κος Λιάκος Νίκος, από το Σύλλογο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης ο κ. Κωνσταντάκης Κώστας, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης κος Ξανθάκος Ιωάννης, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πεντέλης  κος Αναστάσιος Χριστίδης και υπάλληλοι του Δήμου. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο