Μείωση 5% για το 2018 στα δημοτικά τέλη.

ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ                                                         
ΓΡΑΦΕΙΟ TYΠΟΥ
     14-11-2017
   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Δημοτική αρχή, αν και δεν θεωρεί ότι οφείλει να απαντήσει στους αυτόκλητους υποστηρικτές του «όχι σε όλα» και της στείρας αντιπολίτευσης και επειδή από την αρχή της θητείας της έχει επιλέξει τις καθαρές κουβέντες, διασαφηνίζει  και ενημερώνει υπεύθυνα θέματα σχετικά με την νέα μείωση των δημοτικών τελών στον Δήμο μας, που τόσο... ενόχλησε κάποιους.

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου, θέσαμε ως προτεραιότητα το νοικοκύρεμα των οικονομικών και την ανταποδοτικότητα της οικονομικής διαχείρισης, υλοποιώντας την προγραμματική μας δέσμευση για ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων ανταποδοτικών υπηρεσιών προς τους δημότες. Έτσι:
  • Τονώσαμε το δημοτικό ταμείο, όχι ζητώντας περισσότερα από τους δημότες, αλλά διανέμοντας δικαιότερα τα οικονομικά βάρη.
  • Επενδύσαμε στην ανακύκλωση και την κομποστοποίηση με Διαλογή στην Πηγή, σύμφωνα με το ομόφωνα ψηφισμένο από Δημοτικό Συμβούλιο σχετικό Στρατηγικό Σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων. Κι είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση, εκτός από τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη που έχει πετύχει η τοπική κοινωνία μας από την σημαντική αύξηση της ανακύκλωσης (υπερδιπλασιασμός ποσοτήτων ανακυκλώσιμων), να είμαστε ο πρώτος Δήμος που υλοποιεί για τη χωριστή διαλογή των οργανικών αποβλήτων (καφέ κάδος) το Πρότυπο Πρόγραμμα Κομποστοποίησης «ΦΥΣΙΚΟ ΛΙΠΑΣΜΑ» (fisikolipasma.gr). Με την εισαγωγή του οποίου – και με τη σημαντική συνδρομή των εργαζομένων των αρμόδιων υπηρεσιών - καταφέραμε, μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο εφαρμογής, να πετύχουμε εκτροπή άνω των 1.000 τόνων οργανικής ύλης από τη διαδικασία της ταφής στο ΧΥΤΑ. Κάτι που αντιστοιχεί, μόνο από το συγκεκριμένο πρόγραμμα για την κομποστοποίηση των οργανικών αποβλήτων, σε εκτιμώμενη εξοικονόμηση άνω των 60.000 ευρώ για τον Δήμο και τους δημότες, πέραν της ανεκτίμητης περιβαλλοντικής ωφέλεια που ταυτόχρονα επιτυγχάνεται. Αυτή η εξοικονόμηση, λοιπόν, «επιστρέφει» με τη  μορφή επιπλέον μείωσης των δημοτικών τελών κατά 5% για το επόμενο έτος στους πολίτες, οι οποίοι αγκάλιασαν και στηρίζουν με όλο και μεγαλύτερη θέρμη την αναπτυξιακή πρωτοβουλία του Δήμου μας. Με την νέα μείωση των δημοτικών τελών για το 2018, η συνολική μείωση τους από τις αρχές του 2015 φτάνει το 20%.
  • Βελτιώσαμε τα έσοδα από τα δημοτικά τέλη αφού με την υπεύθυνη  και σωστή λειτουργία και των δημοτικών υπηρεσιών μας διαπιστώσαμε αυξημένα τετραγωνικά που σήμερα πλέον, καταγράφονται και γίνονται απαιτητές οι οικονομικές οφειλές παλαιών ετών, σε αντίθεση με όσα συνέβαιναν στο παρελθόν.
  • Αποδίδουμε ενισχυμένα κονδύλια στη σχολική κοινότητα, υπενθυμίζοντας ότι η αύξηση στο Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων (ΦΗΧ), έγινε μία φορά το 2015  και θεσμικά το ποσόν που προκύπτει αποτελεί πόρο για τις ανάγκες της σχολικής κοινότητας. Και για την παρούσα δημοτική αρχή, ο στόχος για καλύτερες συνθήκες Παιδείας και Εκπαίδευσης για τα παιδιά μας ήταν και παραμένει ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΣ.
Ειδικά στην εποχή των μνημονίων και της ύφεσης ας εξηγήσουν επιτέλους τη στάση τους στους δημότες όσοι καταψήφισαν αυτή τη μείωση των δημοτικών τελών, γιατί εμείς έχουμε καθημερινό μας μέλημα τα προβλήματα του Δήμου και δεν σκοπεύουμε να τους παρακολουθήσουμε στις ανακοινώσεις τους.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο