Αυτό είναι το πολιτικό παιχνίδι στον Δήμο Βριλησσίων.

Τα πράγματα έχουν ως εξής: ο νυν Δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης και οι συνεργάτες του, βλέποντας ότι ο χρόνος παραγωγής έργου μέχρι τις επόμενες εκλογές (Μάιο ή Οκτώβριο 2019), έχει ήδη αρχίσει να στενεύει, "σκάβουν την πόλη", ώστε να εμφανίσουν έργο όταν θα'ρθει η ώρα.

Επιπλέον, ελλείψει μεγάλου οράματος, εφηύραν το κυκλοφοριακό ως μείζον πρόβλημα, έφτιαξαν μελέτη, με παρεμβάσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ώστε έτσι και όραμα αλλά και προεκλογικό πρόγραμμα να δημιουργήσουν. Το ζήτημα βέβαια είναι πάντα αν η πόλη έχει τέτοιο πραγματικό πρόβλημα και αν είναι σωστό να γίνουν, έστω και μακροπρόθεσμα, τέτοιου είδους παρεμβάσεις.
Είναι αυτονόητο ότι οι επιτελείς της σημερινής διοίκησης θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για να επανεκλεγούν. Δεν θα κάνουν δηλαδή την χάρη στην αντιπολίτευση και σε όσους προσδοκούν να επωφεληθούν από άλλες καταστάσεις στο μέλλον.
Η αξιωματική αντιπολίτευση από την πλευρά της δεν γνωρίζει με ποιόν-ά υποψήφιο-α Δήμαρχο θα "κατέβει" στις εκλογές. Αυτό ενδεχομένως θ' αργήσουμε να το πληροφορηθούμε. Συνεπώς αυτή η κατάσταση αναμονής δεν βοηθάει τον αντιπολιτευτικό της έργο.
Πάντως στο δημοτικό συμβούλιο η προσπάθεια αποδόμησης της δημοτικής αρχής  δεν έχει να κάνει με δομικές πολιτικές διαφωνίες αλλά περισσότερο με διαχειριστικές. Αρκεί αυτό για να αλλάξει την εικόνα;
Αν παρατηρήσει κανείς τις επικοινωνιακές επιθέσεις που δέχεται η δημοτική αρχή θα διαπιστώσει ότι απ' όλες ανεξαιρέτως λείπει η πολιτική. Το μόνο που τους νοιάζει είναι η καλιέργεια εντυπώσεων...
Δεν έχει ο Δήμαρχος πρόβλημα πολιτικής; Βεβαίως και έχει, αλλά το θέμα είναι ότι οι αντιπαλοί του δεν το εντοπίζουν ποτέ, διότι ούτε για εκείνους είναι αυτό το πρόβλημά τους.
Μόνον η κατάληψη και η νομή της εξουσίας τους νοιάζει όλους. Όπως πάντα ΟΛΟΙ έκαναν. Και οι παλιοί και οι σημερινοί.
 Η Δράση αυτοπροσδιοριζόμενη στην δομική αντιπολίτευση, ενδιαφέρεται να αποδομεί την διοίκηση με τα δικά της εκάστοτε επιχειρήματα, ώστε να αναδεικνύεται η δική της ιδιαίτερη παρουσία. Στην προσπάθειά της αυτή εντάσσεται και η επικοινωνιακή της πολιτική καθώς και οι πολιτικές και πολιτιστικές παρεμβάσεις της.
Ο Κώστας Παπασπηλίου αλλάζει τον τίτλο του συνδυασμού του, έχει ήδη φτιάξει τον συνδυασμό του χωρίς πρόσωπα του παρελθόντος που του δημιουργούσαν προβλήματα, πυκνώνει τις παρεμβάσεις του και θα είναι παρών στις εκλογές. 
Όσο για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι οι πόρτες με τον Δήμαρχο είναι ανοιχτές για τα πάντα. Είτε κατέβουν μόνοι τους είτε μαζί του.
Το ΚΚΕ συνεχίζει να πολιτεύεται με τους παραδοσιακούς τρόπους, δεν αλλάζε κάτι στην τακτική και στη στρατηγική του και δεν έχει επικοινωνιακή πολιτική στα τοπικά μέσα ενημέρωσης τόσα χρόνια.

Γενικότερα θα καταλήξουμε ότι επί σειρά ετών στην πόλη υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ενασχόλησης των δημοτών με τα κοινά και από την άλλη πάντοτε νομή της τοπικής εξουσίας από ανθρώπους που "κάνουν" γι' αυτό.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο