Είδαμε το "ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ".

Η ατομική ευθύνη απέναντι στην κοινωνική. Η προσωπική συνείδηση απέναντι στα μεγάλα ζητήματα. Το στενό συμφέρον του ατόμου, της οικογένειας, κόντρα στο κοινωνικό. Σε ποιό βαθμό "σαπίζει" ηθικά ο άνθρωπος και αγνοεί τις ηθικές επιταγές της εποχής του, της κάθε εποχής;  Αυτά είναι τα κεντρικά ζητήματα που πραγματεύεται ο Μίλερ στο σημαντικό αυτό θεατρικό έργο.

Η παράσταση που είδαμε εμείς διακρίθηκε από τις καλές ερμηνείες των ηθοποιών. Να μας επιτρέψετε να ξεχωρίσουμε τον κ. Κώστα Βασαρδάνη στο ρόλο του Τζώρτζ Ντήβερ, ένα εξαιρετικό ανερχόμενο ταλέντο, την κ. Δανάη Επιθυμιάδη στον ρόλο της Άν Ντήβερ, και την κ. Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου στο ρό της Κέητ Κέλλερ.
Για τον κ. Δημήτρη Καταλειφό ήδη έχουν γραφτεί έπαινοι για την ερμηνεία του στο ρόλο του Τζό Κέλλερ.
Ωστόσο, και η ερμηνεία των υπόλοιπων ηθοποιών υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική.   
Η αλήθεια είναι ότι δεν εισέπραξα την συγκίνηση που προσδοκούσα από την παραγωγή αυτή, αλλά αυτό δεν μειώνει την αξία της ως μιας από τις σημαντικές του φετινού θεατρικού χειμώνα.

Η παράσταση "ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ" του Άρθουρ Μίλλερ "παίζεται" στο Θέατρο "Εμπορικόν" στου Ψυρρή.
Πρόκειται για μία παραγωγή από τα Ελληνικά Θέατρα. Σκηνοθείσ: Γιάννης Μόσχος.
Πρωταγωνιστούν: Τζο Κέλλερ: Δημήτρης Καταλειφός, Κέητ Κέλλερ: Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Κρις Κέλλερ: Γιώργος Βουρδαμής, Ανν Ντήβερ: Δανάη Επιθυμιάδη, Τζωρτζ Ντήβερ: Κώστας Βασαρδάνης, Δρ. Τζιμ Μπέηλις: Δημήτρης Καραμπέτσης, Σου Μπέηλις: Ευγενία Αποστόλου, Φρανκ Λούμπεϊ: Γιώργος Τζαβάρας, Λύντια Λούμπεϊ: Ιωάννα Πιατά.
Η ιστορία όπως την αντιγράφουμε από το ticket365: 1947: η μεταπολεμική ανάπτυξη έχει αρχίσει. Η οικογένεια Κέλλερ επαυξάνει τα αγαθά που απέκτησε κατασκευάζοντας εξαρτήματα για τα μαχητικά αεροσκάφη. Το εργοστάσιο, που δουλεύουν πατέρας και γιος, κατασκευάζει πια πλυντήρια και χύτρες ταχύτητας και ευημερεί. Δυο σκιές, ωστόσο, σκοτεινιάζουν την εικόνα: ο άλλος γιος, ο Λάρρυ, που δεν γύρισε ποτέ από τον πόλεμο και το σκάνδαλο με τους ελαττωματικούς κυλίνδρους που έφτιαξε τον καιρό του πολέμου το εργοστάσιο του Κελλερ, ενώ η συντριβή 21 αεροσκαφών οδήγησε σε δίκη και καταδίκη του συνεταίρου του σε πολύχρονη φυλάκιση.
Η άφιξη της Άννυ, κόρης του συνεταίρου και μνηστής του Λάρρυ (αργότερα και του αδελφού του), ανακινεί παλιές ιστορίες, μυστικά και απωθημένες ενοχές με απρόβλεπτες συνέπειες. Η αλήθεια δεν μπορεί να μείνει για πολλή θαμμένη κι η ορμή της, όταν, επιτέλους, αποκαλυφθεί παρασύρει ενόχους και συμβιβασμένους στην λυτρωτική κάθαρση.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση: Δάφνη Οικονόμου
Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Μόσχος
Σκηνικά-Κοστούμια: Τίνα Τζόκα
Μουσική-Ήχοι : Άγγελος Τριανταφύλλου
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Κίνηση: Ανθή Θεοφιλίδη
Βοηθός σκηνοθέτη: Εύη Νάκου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο