Πρόγραμμα ψυχολογικής στήριξης παιδιών προσχολικής ηλικίας.

Και συμβουλευτική γονέων στους Δημοτικούς Παιδικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Βριλησσίων.
Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων, έχοντας συμπληρώσει δύο χρόνια επιτυχημένης εφαρμογής τουΠρογράμματος ψυχολογικής στήριξης παιδιών προσχολικής ηλικίας & συμβουλευτικής γονέων στους Δημοτικούς Παιδικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς των Βριλησσίων, πάντα συνεπής στη δέσμευση της δημοτικής Αρχής για ουσιαστική στήριξη κάθε κατοίκου του Δήμου μας και προσαρμόζοντας τις υπηρεσίες του στις πραγματικές ανάγκες που διαπιστώνονται, συνεχίζει εντάσσοντας για πρώτη φορά στο Πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για όλους την αναβάθμιση των παροχών υπηρεσιών του και στους τρεις Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, στον τομέα Ψυχολογικής διάγνωσης-στήριξης και τη συμβουλευτική γονέων, αντίστοιχα.
Οι παιδοψυχολόγοι της Υπηρεσίας,σε συνεργασία με τις παιδαγωγούς και τους γονείς,έχουν τις παρακάτω αρμοδιότητες:

• Επίσκεψη στις τάξεις μία φορά την εβδομάδα, με στόχο τον εντοπισμό πιθανό δυσκολιών στα παιδιά και φροντίζουν για την ενημέρωση των γονέων.
• Συζήτηση με τις παιδαγωγούς για τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά καιρούς στη συνεργασία τους με τα παιδιά και καθορίζεται από κοινού πρόγραμμα αντιμετώπισης.
• Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τους γονείς που το επιθυμούν -σε ατομική βάση- για θέματα που αφορούν τα παιδιά τους.
• Πραγματοποίηση αξιολόγησης προκειμένου να διαπιστωθούν οι ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες των παιδιών.
• Συνεργασία με τους Κοινωνικούς Λειτουργούς του ΟΚΠΑΔΒ
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ήδη 22 περιστατικά έχουν εξυπηρετηθεί μέσα σε διάστημα ενός μήνα, ενώ οι απαιτήσεις συνεχώς αυξάνονται.
Υπεύθυνες Παιδοψυχολόγοι: κα Πηνελόπη Στάμου, κα Δήμητρα Κατσαφάνα
τηλ. επικ. 210-8045564

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο