Νέο ατύχημα ανάμεσα σε παιδιά στο σταυροδρόμι Αργυροκάστρου-Ταϋγέτου.

Το μεσημέρι της Παρασκευής έγινε μια ακόμα σοβαρή σύγκρουση αυτοκινήτων στο σταυροδρόμι Αργυροκάστρου-Ταϋγέτου. Εκείνη την ώρα σχολούσαν τα σχολεία της οδού Ταϋγέτου και τα αυτοκίνητα μετά τη σύγκρουση εκτινάχτηκαν ανάμεσα σε διερχόμενους μαθητές. Τα παιδιά βάδιζαν στη μέση του οδοστρώματος, καθώς δεν υπάρχουν πεζοδρόμια στην Ταϋγέτου, και κυριολεκτικά γλίτωσαν από θαύμα.

Από το 2010 που έγινε η σκανδαλώδης αντιδρόμηση της οδού Εθνικής Αντιστάσεως πίσω από το Jumbo περνούν χιλιάδες αυτοκίνητα καθημερινά από το επικίνδυνο σταυροδρόμι και έχουν  γίνει 60 συνολικά ατυχήματα.
Ο προηγούμενος και ο τωρινός δήμαρχος Βριλησσίων, αρνήθηκαν πεισματικά να φτιάξουν τα πεζοδρόμια έξω από τα σχολεία της Ταϋγέτου και ούτε μια φορά δεν ήρθαν να δουν από κοντά τις συνέπειες των ατυχημάτων, παρόλο που τους ειδοποιούσαν οι κάτοικοι.
Ο δήμαρχος πιθανότατα θα επικαλεστεί την πρόσφατη κυκλοφοριακή μελέτη των Βριλησσίων, για να πείσει ότι ενδιαφέρεται για το πρόβλημα. Μα μιλάμε για ένα πεζοδρόμιο λίγων μέτρων έξω από σχολεία, που σχετίζεται με την κοινή λογική, παρά με μελέτες. Είναι απίστευτο να χρειαζόμαστε 8 χρόνια και περίπλοκες μελέτες για να μια ευτελή κατασκευή που αφορά στην ασφάλεια παιδιών. 
Η εφαρμογή της μελέτης θα πάρει χρόνο και μέχρι τότε θα ξανασυμβούν κι άλλα ατυχήματα. Ο δήμαρχος πρέπει να στείλει αύριο συνεργεία να κατασκευάσουν το πεζοδρόμιο. Να αφήσει τις δικαιολογίες ότι δήθεν κάποιοι μπλοκάρουν το έργο. Ποιοι είναι αυτοί που τον εμποδίζουν και γιατί δεν τους κατονομάζει; Αν δεν τολμάει να φτιάξει ούτε ένα πεζοδρόμιο έξω από σχολεία τι δήμαρχος είναι;

Σας ευχαριστώ που μου δίνετε βήμα να εκφράσω τη διαμαρτυρία μου
Γιώργος Ζαφειρόπουλος
Δημότης Βριλησσίων

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο