Κατερίνα Χρυσοπούλου και Κώστας Ιωαννίδης, υποψήφιοι για την ηγεσία της Νέας Πνοής.

Ο νυν επικεφαλής της Νέας Πνοής και τ. Δήμαρχος Βριλησσίων κ. Κώστας Ιωαννίδης θα αναμετρηθεί με την επί σειρά ετών Αντιδήμαρχο, δημοτική σύμβουλο και κορυφαίο στέλεχος της Νέας Πνοής κ. Κατερίνα Χρυσοπούλου, για την ηγεσία της Νέας Πνοής και επομένως για την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου στις δημοτικές εκλογές το Φθινόπωρο του 2019. Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα η εκλογή στην Νέα Πνοή να γίνει από την βάση της παράταξης δηλαδή από όλους τους πολίτες με στήσιμο κάλπης.
Θα επιχειρήσουμε να συμπυκνώσουμε πολύ περιληπτικά τις τελευταίες ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες τοπικές πολιτικές εξελίξεις στο συνδυασμό της "Νέας Πνοής για τα Βριλήσσια".
Ο δημοτικός αυτός συνδυασμός προσκείμενος στη συντηρητική παράταξη και στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, συζητά τις τελευταίες εβδομάδες τα εσωτερικά του, τις ενδοπαραταξιακές απόψεις και προσεγγίσεις για το παρόν και το μέλλον του.
Το εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο των συζητήσεων αφορά το γεγονός ότι τέθηκε θέμα ηγεσίας, δηλαδή με ποιόν επικεφαλής θα πορευτεί η Νέα Πνοή στις επόμενες δημοτικές εκλογές, που όπως όλα δείχνουν θα γίνουν το Φθινόπωρο του 2019.
Και βεβαίως πρόκειται για μία εύλογη και φυσιολογική εξέλιξη καθώς ο συνδυασμός υπέστη στις τελευταίες δημοτικές εκλογές μία μεγάλη ήττα που τον έθεσε εκτός της δημοτικής αρχής μετά από 12 ολόκληρα χρόνια.
Έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί δύο συγκεντρώσεις - συναντήσεις στις οποίες συζητήθηκαν διεξοδικά πολλές απόψεις όσων επιθυμούσαν να τοποθετηθούν. Ωστόσο, το θέμα δεν ολοκληρώθηκε ούτε "έκλεισε", μάλιστα θα γίνει και τρίτη συνάντηση χωρίς να είναι γνωστό αν θα τελειώσουν ή θα χρειαστεί και άλλος χρόνος.
Είναι απολύτως βέβαιο ότι υποψηφιότητα για την ηγεσία της Νέας Πνοής, από εδώ και στο εξής, έχουν θέσει ο κ. Κώστας Ιωαννίδης νυν επικεφαλής του συνδυασμού και τέως Δήμαρχος. Και εδώ είναι το πιο ενδιαφέρον, υποψηφιότητα έθεσε επίσημα, η κ. Κατερίνα Χρυσοπούλου κορυφαίο στέλεχος του συνδυασμού, επί σειρά ετών Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοίκησης και δημοτική σύμβουλος.
Είναι σαφές ότι θα λάβει χώρα εκλογή νέου/ας επικεφαλής που θα είναι υποψήφιος/α Δήμαρχος Βριλησσίων στις δημοτικές εκλογές το Φθινόπωρο του 2019.
Βεβαιότητες δεν μπορεί να υπάρχουν. Μόνο καταγραφή δεδομένων, όπως ότι ο μεν κ. Ιωαννίδης από τη μια έχει υποστεί μία ήττα αλλά από την άλλη είναι πάντα ισχυρός ενώ η κ. Χρυσοπούλου φέρνει το καινούριο και την ελπίδα δηλαδή μια νέα γενιά να διεκδικεί την εξουσία αλλά από την άλλη δεν μπορούμε να ξέρουμε την τοπική δύναμή της.
Εξαιρετική σημασία έχει η πρόταση που έχει υποβληθεί η εκλογή νέας ηγεσίας να γίνει από την βάση της παράταξης δηλαδή από όλους τους πολίτες με στήσιμο κάλπης, επί της οποίας αναμένεται να ληφθεί τελικά απόφαση.
Και για να γνωρίζουν οι νεότεροι από τους αναγνώστες μας η πολιτική ιστορία του τόπου έχει ως εξής: 1982 - 1986 διοίκηση Αντώνη Ράμφου (ΠΑΣΟΚ), 1986 - 1998 διοίκηση Νίκου Παπαδόπουλου (Ν.Δ.), 1999 - 2002 διοίκηση Σταμάτη Λώλα (ΠΑΣΟΚ), 2003 - 2006 διοίκηση Αργύρη Ντινόπουλου (Ν.Δ.), 2006 - 2014 διοίκηση Κώστα Ιωαννίδη (Ν.Δ.), 2014 - σήμερα διοίκηση Ξένου Μανιατογιάνη (ΠΑΣΟΚ). 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο