"Στη φάκα" για μεγάλες απάτες με κέρδη δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, 51χρονος άνδρας και 54χρονη γυναίκα, οι οποίοι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν απάτες σε βάρος ιδιωτών (φυσικών και νομικών προσώπων), οργανισμών, εταιρειών, σωματείων κλπ.
Οι συλληφθέντες τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2017 μέχρι και σήμερα διέπραξαν ή αποπειράθηκαν να διαπράξουν πλήθος τηλεφωνικών απατών, αποκομίζοντας κέρδη δεκάδων χιλιάδων ευρώ

Εξιχνιάσθηκαν σαράντα δύο (42) περιπτώσεις απάτης (τετελεσμένες και σε απόπειρα) σε βάρος ιδιωτών (φυσικών και νομικών προσώπων), οργανισμών εταιρειών, σωματείων κλπ.

Συνελήφθησαν, στις 28-8-2017 στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) ημεδαποί, ένας 51χρονος άνδρας και μία 54χρονη γυναίκα, κατηγορούμενοι για σύσταση συμμορίας, απάτη κατ' επάγγελμα και παράβαση του Νόμου περί πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για απόπειρα απάτης από άτομο που εμφανίζονταν ως τέως ανώτατος δικαστικός λειτουργός και άτομο με "γνωριμίες" και "προσβάσεις", μετά από πολυήμερες έρευνες κατόρθωσε να αποκαλύψει την εγκληματική δράση των δύο ημεδαπών, να εξακριβώσει το εύρος των δραστηριοτήτων τους και τελικά να ταυτοποιήσει τα στοιχεία τους και να τους συλλάβει.

Ως προς τον τρόπο δράσης, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι δύο δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν απάτες σε βάρος ιδιωτών (φυσικών και νομικών προσώπων) δημοσίων οργανισμών, εταιρειών, σωματείων και λοιπών προσώπων, πείθοντας τους να καταβάλουν σημαντικά χρηματικά ποσά, ισχυριζόμενοι ψευδώς, ο άνδρας ότι είναι ανώτατος δικαστικός λειτουργός ή πρόσωπο με "προσβάσεις" και "γνωριμίες" και η γυναίκα "ασθενής" που χρήζει άμεσης νοσηλείας και χειρουργικής επέμβασης.

Σημειώνεται ότι ο 51χρονος έχει κατηγορηθεί κατ' επανάληψη για παρόμοια αδικήματα και του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης δέκα (10) ετών, την οποία εξέτιε σε Κατάστημα Κράτησης, από το οποίο είχε λάβει οκταήμερη άδεια την οποία παραβίασε την 14-2-2017 και έκτοτε αναζητείτο ως δραπέτης.

Οι συλληφθέντες τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2017 μέχρι και σήμερα διέπραξαν ή αποπειράθηκαν να διαπράξουν πλήθος τηλεφωνικών απατών, αποκομίζοντας κέρδη δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Εξιχνιάσθηκαν σαράντα δύο (42) περιπτώσεις απάτης (τετελεσμένες και σε απόπειρα) σε βάρος ιδιωτών (φυσικών και νομικών προσώπων), οργανισμών εταιρειών, σωματείων κλπ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο